Nederlands
Wout-Jan van der Schans Aquila SFN (v. Ovidius) Wout-Jan van der Schans Zorro (v. Numero uno) Wout-Jan van der Schans Zorro (v. Numero uno) Patrick van der Schans Wilson (v. Numero uno) Patrick van der Schans Broere Canada (v. Nassau) Barrichello (Carolus II x Voltaire) Patrick van der Schans Broere Cyprus (v. Unaniem)
Stal van der Schans

Stal van der Schans

In 1982 ontstond de Radetzky Hoeve, vernoemd naar Radetzky, het paard waarmee Wout-Jan van der Schans in zijn jeugd de eerste successen behaalde in de spring- en militarysport.  De doorbraak als internationaal spring-ruiter kwam met de schimmel Treffer, waarmee Wout-Jan wereldbeker- wedstrijden won en deelnam aan de Olympische Spelen in 1988. 

Tijdens het EK in Arnhem in 2001 reed Wout-Jan VDL Corland hij werd 9e en met het team 4e.  Behalve springruiter is Wout-Jan ook trainer, hij is de trainer geweest van o.a. Albert Zoer, Angelique Hoorn en natuurlijk van zijn kinderen.

Patrick heeft deelgenomen aan 2 EK`s hij behaalde in Zwitserland een gouden medaille en in Frankrijk een bronzen, nu vervolgt hij zijn carriere bij de senioren. 

Wout-Jan en Patrick hebben de beschikking over een aantal talentvolle paarden. Wout-Jan is op dit moment succesvol met Capetown, die dankzij de heer Kat en de heer van den Berg voor hem is behouden, en heeft dankzij het Springpaarden Fonds de beschikking over Aquila SFN.

De heer Broere heeft zijn talentvolle paarden ondergebracht bij Patrick die daardoor onder andere Broere Cyprus, Broere Canada en Broere Extase onder het zadel heeft en heeft net als Wout-Jan met dank aan het Springpaarden Fonds de beschikking over Elomas Blue SFN.

Vanaf juni 2007 is Stal van der Schans gesetteld op Landgoed Balkenschoten in Nijkerk.

Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van het nieuws omtrent Stal van der Schans www.facebook.com/StalVanDerSchans